Jeansshorts

Ann | 2012-04-30 kl. 18:49:48
Idag jublar jag; för imorgon är jag ledig och idag är det tillräckligt varmt för mig att ha på mig mina nya jeansshorts utan tights under. Sommaren närmar sig med stormsteg!
Nu ska jag till majbrasan; årlig tradition här i min lilla by. Clara väntar på mig så jag måste kila.

En rolig sak är att jag märkte att idag har jag på mig samma kofta som för ett år sedan. ha!

Star Wars

Ann | 2012-04-29 kl. 22:10:13



Om jag kan bli mer kär i Star Wars-filmerna har jag iallafall blivit det efter denna helgen. Jag har haft maraton med Paula och Daphne, och det har varit minst sagt grymt! Så nu går jag runt och lyssnar på soundtrack och önskar att jag hade Padmés garderob.

Men nu får det nog dröja en stund innan jag ser filmerna igen- för bra filmer får man inte se för ofta! Bättre att ta fram dem efter ett tag och bli kär på nytt senare.
Precis som Narnia är det så är Star Wars verkligen ett hett tips. Har ni inte sett dem så SE DEM! Ligger mig varmt om hjärtat; kanske för att jag är uppväxt med dem. Men också för att de såklart är riktigt bra.
(Kommer du nu och säger att du inte vet skillnaden mellan Star Wars och Star Trek så slår jag dig. HÅRT.)

Nu ska jag krypa till kojs (av någon anledning skriver jag nästan alla mina inlägg precis innan jag ska sova...) , och jag hoppas att  ni haft en bra helg!
May the force be with you. ( ;) )

dött

Matilda | 2012-04-28 kl. 13:26:51


Tjabba tjena hallå (vi säger så!)! Jag tänkte skriva lite för denna döda blogg skulle bli lite mer levande, eller något. Inte för att jag har något kul att säga.

Ikväll ska jag iväg och träffa några kompisar. Vi ska kränga onyttigheter som chips, läsk och paj, och jag kommer sitta och få kolla på när dom sitter och snaskar godis och undra varför jag någonsin gick med på detta godisförbudet! Sen ska vi också titta på film, en riktig gråt film, för det är mysigt. Ja, det kommer bli nice.

Jag måste bara tipsa om en riktigt bra låt också. Gotye – Somebody That I Used To Know, mmmmm!

"Narnia, Narnia, Narnia, awake. Love. Think. Speak."

Ann | 2012-04-25 kl. 22:30:47



Hela dagen idag har jag varit försjunken i Narnias förtrollade värld. Rubriken är ett utav mina favoritcitat numera- C.S Lewis var ett geni! Narniaböckerna är fantastiska; har ni inte läst dem är det hög tid att ni gör det! Helst på engelska, för då är de bäst.
Går runt och leker att jag är där, i Narnia. För nu är det som om en helt ny värld spricker fram; knoppar slår ut, körsbärsträden blommar och vägdikena färgas vita av alla vitsippor.

Men, idag var en sån där dag, ni vet. En sån där dag då man önskar att man vore en mullvad så man kunde gräva ner sig i ett hål någonstans- typ. En sån där dag då man går runt och känner sig ful och äcklig i ansiktet (CREDS till dig som kopplade till William Spetz där.) men samtidigt har man inte några större problem än att man inte kan bestämma sig för om man ska ta bort alla spellistor på spotify för att börja om på nytt eller inte. Och vad skulle de nya spellistorna heta isåfall? Skrattar åt mig själv och mina i-landsproblem.

Godnatt!


Kent – 999
Ben Howard – Only Love

Wood Anemones

Ann | 2012-04-23 kl. 23:07:41


Idag fotade jag vitsippor (eller wood anemones som det heter på engelska, om man nu ska vara en aning internationell...).  Det var inte något märkvärdigt direkt- men fint är det ju. Här är en bild från dagens plåtning (obviously (internationalitet lägger jag tydligen vikt vid idag)). Kanske dyker upp fler bilder någon gång senare i veckan.
Men mer tänker jag inte skriva idag om jag så än gärna ville, för klockan är mycket och jag har skrivit om Claude Monet hela kvällen men är fortfarande inte klar. Dessutom vill jag inte, för jag vill sova. Makes sense? (internatio... äh ja ni fattar)

Jag har blivit sämre på det där med att formulera mig. Hm. Nåväl, väl är det en fis i rymden.
Godnatt!

Vackra Jönköping

Matilda | 2012-04-22 kl. 20:39:34


Hej hallå! Nu är jag tillbaka igen. Jag har haft en bra vecka uppe i Stockholm där jag suttit på ett kontor, lekt med mina söta och lite knasiga småkusiner, åkt tunnelbana, kollat på hungerspelen och varit på det fotografiska museet och inspirerats av fina foton. Men det är skönt att vara hemma igen. Det var skönt att äntligen få sova ut på morgonen!

Nej, nu får jag allt sluta. Det tar alldeles för lång till att skriva ett inlägg! Jag avslutar detta med en låt.
Fun. – Be Calm

Bröllop

Ann | 2012-04-22 kl. 13:55:25


Igår var jag som sagt på bröllop. Det var hur bra som helst. Brudparet var så fina, och vigseln jättevacker. Det var inte bara en gång som ögonen tårades...! Festen var jätterolig, fylld av dans, sång, tal, jättegod mat och världens fetaste glass- och tårtbuffé. Jag skojar inte när jag säger att det var som om man blev insläppt i någon sorts amerikansk glassbar och man fick härja fritt därinne. Galet gott var det ju också såklart!

Idag ska jag åter till brudgummens familj för lite fika. Hoppas på rester från igår.. hehe.

Regn

Ann | 2012-04-20 kl. 16:58:24


Regnat har det gjort hela dagen idag. Inte så kul. Men ikväll träffar jag fina vänner och imorgon är det bröllop så jag ska inte klaga. Wihoo!

Unibrow

Ann | 2012-04-19 kl. 21:43:13
Hela veckan har Matilda varit på prao i stockholm. Hela veckan har hon varit utan möjlighet att göra er läsare nöjda och skriva något finfint här på bloggen. Nu är det snart helg (UNDERBARA TANKE) och jag som haft en världens lathets-vecka har inte uppdaterat jag heller. Tihi. Ibland känner jag mig så busig helt enkelt! Statistiken drabbas dock. Men- I know you love us.
Jag och Alice har utvecklat en ny idé. Idén lyder som följande att man fäster en slinga av sitt hår(såklart om man har tillräckligt långt) tvärsöver pannan, så att de täcker ögonbrynen. Så har man fått ett unibrow liksom. När man dessutom höjer och sänker detta unibrow ser det ytterst roligt ut.

SÅ! nu känner jag att jag fått liv i denna ökenliknande torka till blogg. Fyllt med randomness, som av någon anledning alltid smyger sig in i mina inlägg på sista tiden.
Men okej, jag slänger in en bild också. Vi kallar ju oss ändå fotoblogg. tror jag. (fyndigt nog är det en bild på när Paula fotar. hehe)



Porträtt

Matilda | 2012-04-14 kl. 13:49:29


Var tvungen att fota lite porträttbilder idag när det för en gångs skull är fint väder! Denna veckan har himlen nästan bara varit fullt av gråa stora moln. Dock blev bara en bild bra.
Idag ska jag packa inför praoveckan. Jag ska upp till Stockholm och praoa där och är rätt förväntans full. Men det kommer nog bli kul och det ska bli skönt att komma ifrån denna hålan ett tag.

Jaja, nu får jag nog avsluta här. Ni får ha en fortsatt bra dag!

Stiliga pojkar

Ann | 2012-04-13 kl. 22:48:50









När kärleken känns avlägsen går det bra att bli lite småkär i filmkaraktärer. Dessa ovan är favoriterna just nu.
Stiliga pojkar säger jag bara.
Och innan ni dömer mig får ni ju ha i åtanke att jag faktiskt är tjej. Då får man vara såhär tjejig. Det går bra. Jag borde ju veta liksom.
På tal om favoriter just nu så har jag fullständig dille på Band of Brothers-soundtracket. Riktigt, fantastiskt och galet bra musik.  Lyssna på dessa bara:
Michael Kamen – Boy Eats Chocolate
Michael Kamen – Main Titles from the HBO Miniseries Band of Brothers
Filmmusik är den bästa! Så är det bara.

Detta var ett lagom random inlägg såhär på kvällskvisten. Bara för att hålla saker vid liv, och för att få utlopp för lite... randomness. Sov gott.

Birdy

Ann | 2012-04-11 kl. 23:21:36


På senare tid har jag fått höra några gånger av olika människor att jag är lik sångerskan Birdy. Själv finner jag ingen direkt likhet- men vad tycker ni? Är vi lika eller? (host. nej.)
Menmen, bara tacka och ta emot tycker jag; hon är ju väldans vacker menar jag. Dessutom gör hon väldigt bra musik. Ett extra plus liksom.

Idag har jag sett på Band Of Brothers hela dagen. Jag har haft maraton med fina vänner och kusiner. Ruskigt bra var det! Verkligen. Nästa maraton blir The Pacific. kommer bli grymt! Men nu ska jag avrunda här eftersom jag redan spenderat tillräckligt mycket tid framför ena dumburken idag.

Birdy – Shelter
Birdy – Just A Game

Jag gillar fluffiga moln

Matilda | 2012-04-09 kl. 16:38:10


Glad påsk!
Igår kom jag hem från ett awesome läger med massor med sköna människor och Gud och innan det var jag hos min kära kompis Gabbe. Jag har i alla fall haft ett riktigt nice påsklov.
Imorgon börjar skolan. Antar att det blir en rätt chill vecka eftersom att vi har prao nästa vecka vilket betyder att vi inte kan börja på något stort och nytt projekt.

Det är så tråkigt väder idag så tänkte jag sätta mig och kolla något avsnitt av Glee. Ha det bra!

PS. jag har skaffat instagram, matiildis @ instagram

Coldplay – Paradise

Gudsyster

Ann | 2012-04-09 kl. 16:32:20


Paula är min gudsyster. Vet inte om man kan säga så egentligen. Fast hennes föräldrar är mina gudföräldrar och vi är som systrar ändå, så då borde man väl kunna schnitza till det lite och säga att vi är gudsystrar? Systrar hos Gud är vi ju dessutom också. Så det låter bra.
NÅVÄL detta är en bild från en minifotosession (långt ord) som vi hade förra veckan. Hon är vacker och allt sånt så det gick ju hur bra som helst.

Påskhelgen har varit gryyym, den spenderades på läger på Breanäs. Då kan det liksom inte bli annat än bra i alla fall. Nu sitter jag dock hemma i hålan med tråkigt väder och tjockar mig. påskgodis ftw!
KRISTUS ÄR UPPSTÅNDEN!

Glad påsk hörrni.
RSS 2.0