Livet som naturvetare.

Ann | 2012-08-29 kl. 20:22:00
 
Som tidigare nämnt har jag börjat skolan nu. Gymnasiet är ungefär som jag väntat mig- ganska segt att gå upp tidigt på morgonen, roligt på mattelektionerna, ovant med så mycket människor överallt (jämfört med de knappt hundra pers som gick på min skola innan- F-9...), asgött när man fått sina datorer och ännu bättre när man märker att det finns photoshop på dem, välbehövt med lunch, underbart att få sova på bussen hem, och än mer underbart med sovmorgon tre dagar i veckan.
Såhär efter skolstarten märker man hur absolut icke-överskattat sommarlovet är. Längtar redan, och jag vet att det är fånigt. Men hur kan man inte längta? Tanken på att jag måste gå och lägga mig tidigt för att jag måste gå upp halv sju imorgon lockar inte riktigt- det där med att gå upp tidigt på morgonen blir inte lika mysigt när man måste. Det är ju betydligt mysigare att kunna vakna klockan halv åtta en sommarmorgon (inte för att jag gjorde det särskilt ofta.) och sen kunna välja om man vill gå upp eller sova vidare till klockan tio. Suck. Men den tiden kommer igen, vänner! Frukta ej!
Idag hade vi vår första biologilab. För att vara en naturare som tycker biologi är tråkigt så tyckte jag att det faktiskt var förvånansvärt roligt! Att jag visste svaret på en fråga som ingen annan kunde kanske gjorde det lite bättre- men äh jag vet inte. Bilden är från när vi skulle studera kloroplaster och klyvöppningar på en ormbunke genom ett mikroskop. Vi skulle även studera eukaryota celler, torrjäst, epitelceller och blodkroppar, och även fast Talan tog ett preparat med en artärbit istället för de färdiga preparaten med blod så gick det rätt bra ändå. 
 
Just nu lyssnar jag på sånt här:
The Knack – My Sharona
och jag funderar på att ta en macka innan jag förmodligen måste göra mig klar för att sova.
Sen saknar jag Matilda massvis. Åh! ♥

Sommaren i musik 2012

Matilda | 2012-08-21 kl. 22:53:00
MIN SOMMAR HAR VARIT GRYM, och därav den dåliga uppdateringen. Jag har inte haft tid till bloggen liksom, men ska försöka komma igång igen med skolstarten. Tack och lov att jag börjar på torsdag!! Kraaaam
 
Kyle Andrews – You Always Make Me Smile
Toto – Rosanna
The Tallest Man On Earth – To Just Grow Away
Matt Nathanson – Faster
Modestep – Sunlight (2011)
Panetoz – Dansa Pausa
Bo Kaspers Orkester – I Samma Bil
Mat Kearney – Ships In The Night
Phil Collins – On My Way
 
Bara några få låtar som kommer få mig att tänka tillbaka på sommaren 2012.

Sommarsummering

Ann | 2012-08-21 kl. 21:08:00
 
Under sommarlovet 2012 har jag träffat massor med fina vänner, njutit av varma sommarkvällar, legat ute i solen i timmar, läst bra böcker, åkt massvis med tåg och buss, paddlat kanot och intensivt försökt sänka andras, ätit den godaste glassen som finns så fort jag fått chansen, ätit vilda hallon, skrattat så jag gråtit, varit på gullbrannafestivalen och sett ett av mina favoritband live, fått mängder med blåsor på fötterna efter långa barfotapromenader på asfalt, stått på händer, klättrat i träd, varit på fyra olika läger, fotat ett bröllop, kramats, sprungit runt på vildvuxna ängar, grillat i solnedgången, spelat fotboll och volleyboll, varit uppe och pratat med vänner tills solen gått upp, utforskat okända ställen, lärt känna nya människor, saknat vänner som varit långt borta, strosat runt bland fruktträden i vår trädgård, hittat nya favoritartister, gått runt på avenyn i göteborg mitt i natten, badat, haft kolsvarta fötter efter en hel dag utomhus, lyssnat på galna historier och skrattat så jag kiknar, rott ut med gamla ekan på favoritsjön, sjungit Kristina från duvemåla högt på bussen och mycket mer.
 
Sommarlovet 2012 var fantastiskt. Inga ord eller bilder kan beskriva hur bra det egentligen var- men genom bilder kan man se små glimtar av dess härlighet. Under denna sommaren har jag fått minnen för livet, och vänner likaså. Tack alla ni som gjorde detta sommarlov till ett av de bästa hittils!

Daniel

Ann | 2012-08-16 kl. 19:03:00
Gullig bror- och systerbild.

I samband med att det slog mig att min bror flyttar hemifrån imorgon kom jag på att jag fortarande inte lagt upp några bilder från hans student. Så det tänkte jag göra nu; så att på de mornar då jag saknar hans långa gestalt vid spisen när han kokar gröt kan jag kolla tillbaka på dessa bilder och låtsas att han är kvar här hemma. Vet inte hur länge det kommer dröja  innan han kommer hem igen, men hur sorgligt det än är vet jag att han kommer ha det bra dit han kommer flytta så jag kan trösta mig med det (oj vad mamma-aktig jag lät nu..).
 
Förövrigt har jag börjat skolan nu. Numera är jag en förvirrad etta som går vilse i den oändligt stora skolbyggnaden bland alla stora och läskiga tvåor och treor. Eller, det är iallafall vad de tänker att vi gör.
Jag vill inte klaga för mycket (för det har jag redan gjort tillräckligt inför mina vänner...), men det var faktiskt bara otur att när jag väl börjar skolan och inte kan vara ute lika mycket så kommer det varma sommarvädret man gått och väntat på i en månad.
 
Men nog om skolan nu, för jag vet att majoriteten av de som läser detta fortfarande har sommarlov.
Så nu ska jag gå och äta kvällsmat med min familj, och kanske hinner jag fånga de sista glimtarna av sommarsolen.
 
TA VARA PÅ DE SISTA DAGARNA PÅ SOMMARLOVET NU!
 
 

But wait, oh wait, see how the morning breaks. It's the simplest of love songs but it's all our hearts can take.

Ann | 2012-08-07 kl. 15:39:57
 
Mobilbild som ändå visar hyfsat bra hur fin utsikten från vår trädgård var imorse.
Meningslöst inlägg- endast för att ge lite update och för att jag inte vill spendera så mycket tid vid datorn nu när det bara är drygt en vecka kvar av sommarlovet. wäääk
RSS 2.0