Utan dig är jag en spillra på ett mörkt och stormigt hav

Ann | 2012-09-27 kl. 12:45:00
 
Två bilder från förrförra helgen (känns som om jag bara skriver om mina helger numera.. haha!) i Båstad. Jag var där och hälsade på min kära vän Gabbe tillsammans med Matilda och Emilia. Det var en fantastisk helg i allmänhet, men en av höjdpunkterna var definitivt sista kvällen då vi drog ner till havet. Vår egentliga avsikt var att se solnedgången, men när vi kom dit märkte vi att det inte skulle bli något med det. Det hade mulnat på riktigt rejält och vinden började tillta kraftigt. Det resulterade i enorma vågor, och busiga och äventyrslystna som vi är kunde vi helt enkelt inte motstå viljan att gå ner i vattnet. Jag som hade leggins under shortsen drog upp dem så långt jag kunde, Emilia och Gabbe som båda hade jeans på sig drog av dem helt, Matilda brydde sig inte om att hennes byxor skulle bli blöta, utan behöll dem på, och sen sprang vi ut. Vågorna vällde upp över våra ben och inom kort var vi alla ganska blöta.

Det var en såndär kväll som man sent kommer glömma. Det var en sån häftig upplevelse, trots att jag inte riktigt kan förklara hur det kändes. Jag antar att man behövt vara där för att förstå hur jag menar.
 
Malmö Musikteaters kör & ork – Du måste finnas
 

Steal a kiss and you'll break a heart, pick up your clothes and curl your toes

Allmänt | 2012-09-26 kl. 10:00:00
 
I söndags kväll låg jag och tyckte synd om mig själv. Mådde inte alls bra, och dessutom var det måndag imorgon- vilket betydde ännu en vecka i skolan med massa plugg och så vidare.
Jag vaknade måndag morgon med en extrem huvudvärk och tyckte ännu mer synd om mig själv. Jag stannade hemma från skolan och halvsov i några timmar innan jag vaknade av att jag fick ett sms av en vän:
"Gissa vad som finns på spotify?!"
Tänkte efter en millisekund innan det slog mig. Snabbt som bara den var datorn framme med spotify uppe. Det tog mig mindre än en minut att söka på det jag letade efter, och det var inte besvikelse som mötte mig när sökresultaten dök upp. Snabbt klickade jag på play och sen låg jag där och log.
Det jag gått och väntat på i princip hela sommaren, eller, tja, egentligen ända sen våren 2011, var värt väntan.
Om ni inte redan listat ut vad jag pratar om så är ni sega.
 
Klart det handlar om Mumford & Sons nya album.
 
På kvällen innan jag skulle gå och lägga mig fick jag ännu ett sms av samme vän:
"Nu kan man dö i frid typ."
Log lite för mig själv, och höll med. Eller iallfall kunde jag minsann somna i frid.
 
Mumford & Sons – Whispers In The Dark
Mumford & Sons – Not With Haste
Mumford & Sons – Babel
 
Detta kan bli en bra höst, trots allt.
Och nej, jag är inte patetisk. Jag har bara väldigt bra musiksmak, helt enkelt.

Höstmys

Ann | 2012-09-25 kl. 12:47:00
 
I helgen var jag hos Paula med Daphne. Efter att Daphne åkt hem ganska tidigt på lördagen drog jag och Paula ut på en fotorunda. Det var ganska kallt men ändå rätt mysigt. Vi hittade en död huggorm, sa hej till kossorna i hagen, plockade äpplen hos farmor och farfar och pussade lite på deras hund.
Nu är det höst. Helt klart.

Daphne

Ann | 2012-09-23 kl. 22:34:00
 
Jag har de finaste vännerna. Daphne är ett väldigt konkret exempel.
Förresten är jag inte död! Har nya bilder och sånt som jag vill visa er.
Har dock fullt upp hela tiden känns det som och är uppbokad tre helger framåt.
Stabilt.
Men som man säger, bättre sent än aldrig. Så håll utkik!
 

I will wait

Ann | 2012-09-17 kl. 22:15:00
 
Det finns en anledning varför de kallas favoriter.
Ryser. Och kan inte sluta le. Åh!

11 september

Matilda | 2012-09-11 kl. 19:39:00
Nu har man gått i skolan i två långa veckor och jag är tröttare än någonsin. Annars mår jag rätt bra, har dragit på mig en ganska jobbig förkylning bara som inte verkar vilja försvinna. Det är lite mindre roligt, särskilt när vi har Orientering hela förmiddagen imorgon. Inte ett dugg taggad även fast jag tycker att det är ganska roligt egentligen. Men vad är det man säger nu igen, "what doesn't kill you makes you stronger".. Hoppas att det stämmer i detta för jag har ingen lust att bli mer sjuk. Ilandsproblem.se!
 
Jag sitter här och lyssnar på min ny rensade spotifylista och känner nu att den är lite för tom så försöker nu fylla den på nytt så det här blir slutet på detta inlägget. Men först tycker jag att ni ska lyssna på den här Daughter – Youth.

Now do I have to fall asleep with roses in my hands?

Ann | 2012-09-10 kl. 22:48:37



Något av det bästa med de nya skoldatorerna är definitivt att vi har photoshop på dem. Så idag, när jag satt i skolan med flera timmars dötid kunde jag redigera de få bilderna som blev bra från igår. Jag är verkligen inte pro, men vad kan man vänta sig liksom? Jag ser verkligen fram emot att kunna utnyttja möjligheterna med programmet dock, och åh vad roligt det är! Nu sitter jag mest och leker med kontrast och färbalanser, men häromdan gjorde jag ett patetiskt försök till att redigera bort ögonbrynen på mig och en kompis. Det blev yttrest fult och dåligt gjort, men ett gott skratt fick jag mig iallafall.
 
Nu måste jag sova, för tåget går tjugo i nio imorgon och jag vill hinna sova ut ordentligt. Har världens slappaste dag imorgon, det känns bra!
John Mayer – Dreaming With A Broken Heart
 

I wanna see miracles, to see the world change

Ann | 2012-09-09 kl. 18:54:00
 
Tiden går så ruskigt fort numera. Både bra och dåligt.
Bra: Fem dagar i skolan känns snarare som två.
Dåligt: två dagars helg känns som en eftermiddag.
 
Dessutom märker man så tydligt att det börjar bli höst nu. Inte mig emot egentligen, eftersom jag älskar att gå runt i raggsockar, dricka kopiösa mängder med te och sitta uppburrad i en stor och mysig kofta. Men det är lite tråkigt att det blir mörkt redan vid nio, och att man inte kan gå barfota när man ska gå ut (klart man kan egentligen, men jag gillar inte att trampa på sniglar och få frysskador.).
Men innerst inne längtar jag efter de där frostiga höstmorgonarna (hur säger man egentligen?), krispiga löv och att se solen gå upp på väg till skolan.
 

RANDOM FACT IS RANDOM: nyss kom en fluga och gav mig en puss på överläppen. Först tänkte jag att det var lite gulligt, sen kom jag på att det var en fluga...ni skulle sett mitt ninja-ryck.


I fredags bytte Matilda profilbild på facebook. Blev lite såhär: "WOAH".
Då fick jag en idé: jag kan måla av den!
Resultat: fail.
Jag fick en till idé: självportätt låter kul! vi kör på det!
Resultat: typ två bra bilder. TUMMEUPP. Ovan är en av de två bilderna som blev rätt bra (Inte ens ett portätt märker jag nu, haha!).  Ignorera att det ser ut som om jag världens fetaste axelvaddar, för så ser jag ut mest hela tiden.
 
Detta inlägget blev typ lika långt som det blev meningslöst. Men bättre det än en död blogg där ingenting händer, tänker jag. Och ibland tänker jag iallfall lite logiskt, så ni kan lita på mitt omdöme.
Switchfoot – Twenty-four
RSS 2.0