Roadtrip anthems

Ann | 2012-12-14 kl. 23:19:00
 
En av de sakerna jag är bra på är att fixa spotifylistor. En av mina bästa listor är definitivt Roadtrip anthems, där jag samlat låtar som lämpar sig för en roadtrip. Eftersom jag reser så mycket är det gött att kunna ha en lista som passar bra när man är på resande fot.
Där finns låtar för när man vill kunna sova, spränga högtalarna veva ner rutorna och dansa, eller sitta och kolla ut genom fönstret drömma sig bort se landskap efter landskap passera förbi och låtsas att man är med i en film.
Den sistnämnda är nog favoriten, helt klart.

Toe to toe, back to back let’s go, my love it’s very late

Ann | 2012-12-11 kl. 22:56:06
 
"Snart har vi jullov!"
De orden, tillsammans med lussekatter, chokladkalendrar, gapskrattsattacker i korridorerna, mina nya skivor, stickat i lager och värmekudde förgyller mina dagar numera. Det känns som om min fritid ligger på -12, jag hinner knappast med allt jag vill hinna med.
Skolan tar över mitt liv.
Kan väl egentligen inte förvänta mig något annat, men jag saknar ändå de tider då jag kunde komma hem från skolan, spela häftiga datorspel, sitta och teckna sent in på natten eller sträckläsa en bok och bli helt insnurrad i en fantasivärld.
Det var bra tider.
 

Och så blev du mitt sår, och jag blöder ihjäl.

Ann | 2012-12-06 kl. 20:02:39
 
Konstiga saker som hänt i veckan:
 
Har börjat älska en låt som spelats konstant på spotify-reklam.
Har haft seriösa tankar på att klippa av/färga mitt hår.
Har fått ett A på ett biologiprov.
Har skaffat twitter (nu får ni följa mig dårå: @annhermansson , fruktansvärt orginellt namn jag vet)
Har börjat lyssna på Kent (bör informera att det endast är en låt och det är mest för att det är ett mysigt munspel i den).
Har gått upp direkt efter att väckarklockan ringt, även då den ringt halv sju.
Har prövat en av skolans läskiga sallader och upptäckt att den var god.
 
Bra vecka ändå. Taggar ett stort snöbollskrig imorgon kväll, traditioner är till för att hållas! Förbereder mig mentalt för att få massa snö i nacken och skorna.

Decemberbarn

Ann | 2012-12-04 kl. 21:02:00
 
Jag klär mig som av rutin i stickat, går ingenstans utan raggsockar,  fäster bak luggen som alltid, står och söker med blicken högt högt högt upp i himlen men snön tar aldrig slut, väntar tills bilarna passerat innan jag mimar med i mitt personliga soundtrack som jag alltid har i öronen, spelar favoritlåtar på gitarr och sjunger högt trots att alla i huset hör, har mysighet som min största prioritet mer än vanligt, jag lever för varm mjölk, mörka morgnar, tassande barfotafötter över kalla golv, kramar under tjocka jackor, sitter kvar i skolan sent och lyssnar till ekande julmusik, varvar skratt med blickar ut genom fönstret på lektionerna och jag vill bara springa ut i snön och lägga mig där och andas rök och känna tårna domna bort och få snö i håret och tänka att nu finns det bara bra saker som händer och nu spelar det ändå ingen roll längre för nu har jag klarat hösten och nu är det vinter och mitt hjärta värker av lycka för jag har de bästa vännerna man kan ha och snart är det lov och jag har en chokladkalender i skåpet.
 

Hej vinter!

Matilda | 2012-12-04 kl. 17:38:00
Har haft en riktigt mysig dag som startade mindre bra, men sedan har vänt under dagen.
Dagen började då med att jag när vi skulle åka iväg mot skolan hade det snöat så galet mycket under natten (mysigt egentligen) att bilen nästan var igensnöad vilket resulterade till att det blev en hel del skottande (av min bror, haha) och kaos. Sedan kom då idrotten. Det skulle varit roligt, OM jag inte hade varit så otroligt seg och inte var riktigt på topp. Inte nog med detta hade vi ett matteprov i algebra med långa uttryck att förkorta som sjutton. Nu var mitt humör nere på botten och jag ville bara åka hem.
 
Nu var det dags för hemkunskap, och jag som glömt det där viktiga pappret igen för tredje gången hoppades inte direkt på en snäll och mild lärare. Hittills hade inte så mycket gått i min väg, men jag gick dit i alla fall och det visade sig att det var detta som vände hela dagen. När jag kom in i klassrummet och kollade på tavlan vad vi skulle göra visade det sig att vi inte skulle göra något mindre än KANELBULLAR!
Resten av dagen har inte kunnat vara annat än bra med en påse kanelbullar (eller ja, vaniljbullar som jag gjorde då) i skåpet. Dessutom var det första gången jag tog fram kameran på väldigt länge idag och det var nice.
 
Bara en sak till. En så awesome sak som antagligen kommer göra hela denna långa vintern till ett winterwonderland även när det gått tre månader med kall snö och tjocka kläder: JAG SKA SE MUMFORD AND SONS LIVE I APRIL tillsammans med de bästa människorna man kan tänka sig (bla Ann)!!
 
Detta var då inte ett kort inlägg, men måste väl variera lite antar jag.
RSS 2.0